Nyhedsbrev 1 2024

Indhold i dette Nyhedsbrev:

Electro Energy får ny administrerende direktør

Electro Energy A/S har skiftet ud på posten som administrerende direktør for den danske leverandør af effektive klima- og energiløsninger til professionelle. Susanne Nørgaard overtager posten efter Christian Gulløv, der efter eget ønske fratræder efter 14 år som administrerende direktør.

Farligt for enkeltmandsvirksomheder kun at have få kunder

I Danmark findes der tusindvis af enkeltmandsvirksomheder – eller soloselvstændige, som de også kaldes. Det vil sige virksomheder, der ikke beskæftiger andre end indehaveren og som typisk drives fra dennes private bopæl.

Hjælp med at holde en høj gassikkerhed

Energi fylder meget i forbrugernes bevidsthed. Mange vil gerne spare på den årlige energiregning, og det fører blandt andet til afkobling af gasfyret hos mange gaskunder til fordel for fjernvarme og varmepumper.

Bliver naturgassen forbudt for danske boligejere?

Den danske regering har før meldt ud at naturgasfyr i danske hjem skal udfases. Men er det vedtaget ved lov – eller er det bare noget der tales om?

Prisstatistik 4. kvartal 2023

Bekendtgørelse om autorisation og drift af virksomhed på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet

Branchestandard for regelmæssig varmepumpeservice

Retningslinjer for kvalitetskontrol

Ønsker du mere viden kan du læse hele nyhedsbrevet her: ESS Nyhedsbrev 1 2024

Nyhedsbrev 11 2023

Indhold i dette Nyhedsbrev:

 En julehilsen fra formanden

Var VVSeren allerede gået på juleferie?

Branchestandard for regelmæssig varmepumpeservice

Retningslinjer for kvalitetskontrol

Ønsker du mere viden kan du læse hele nyhedsbrevet her: ESS Nyhedsbrev 11 2023

 

Nyhedsbrev 10 2023

Indhold i dette Nyhedsbrev:

Hvad skal du gøre, hvis du opdager uautoriseret arbejde?

 Anmeld uautoriseret arbejde

Du kan anmelde det til Sikkerhedsstyrelsen, hvis du oplever, at en håndværker har udført eller reklameret med at kunne udføre autorisationskrævende arbejde uden at have den fornødne autorisation. Du kan også anmelde det, hvis du oplever, at en privatperson har udført arbejde, der kræver autorisation.

Nye regler for udlevering af gasmålere

Der er kommet nye reglerpå gasmarkedet pr. 1. april 2023, som betyder, at Evida skal have en tilmelding fra en gasleverandør, før vi må udlevere en gasmåler til opsætning

 Status på energiforsyningen: Usikre markeder giver udsving i priser på tværs af energikilder

Trods fyldte gaslagre i Danmark og Europa kan danskerne forberede sig på svingende energipriser henover vinteren. Energibesparelser er fortsat afgørende for, at vi kommer gennem fyringssæsonen med energi nok til alle.

Farligt for enkeltmandsvirksomheder kun at have få kunder

En soloselvstændig med kun en enkelt kunde kan uanset momsregistrering og erhvervsansvarsforsikring nemt risikere ikke at blive anerkendt som selvstændig i moms- og skattemæssig forstand. 

Firmajulegaver i 2023 – sådan er skattereglerne

De fleste firmajulegaver ligger formentlig pænt under beløbsgrænsen, der også i år ligger på 900 kr., men faktisk kan en julegave fra chefen godt være skattefri, selvom den har en højere værdi. 

Branchestandard for regelmæssig varmepumpeservice

 Retningslinjer for kvalitetskontrol

Ønsker du mere viden kan du læse hele nyhedsbrevet her: ESS Nyhedsbrev 10 2023

 

Nyhedsbrev 9 2023

Indhold i dette Nyhedsbrev:

Varmepumpeguiden

Velkommen til varmepumpeguiden – en guide til den gode varmepumpeinstallation og en hjælp til at give god rådgivning og vejledning til bygningsejerne.

 

Fordelen ved at vælge en ESS-partner til varmepumpeservice

Bliver din varmepumpe korrekt serviceret? ESS tilsikrer miljø- og økonomisk varmepumpedrift på eksisterende anlæg – nu med kvalitetssikringsordning til medlemmer

 

Ny pulje åbner snart: Du kan søge tilskud til at renovere dit hus til gavn for den grønne omstilling gennem Energirenoveringspuljen

11. oktober åbner Energistyrelsen for ansøgninger til Energirenoveringspuljen. Du kan blandt andet søge om tilskud fra puljen, hvis du ønsker at isolere dit hus bedre, udskifte dine vinduer, vandbåret varmeanlæg eller få et nyt ventilationssystem

 

Ikke så meget interesse for varmepumper mere

Selv om efteråret er over os, så er der fortsat ret stille, når det gælder salget af varmepumper. Det er stik modsat af sidste år. Installatørerne har heller ikke mange henvendelser om varmepumper selv om vinteren nu nærmer sig med hastige skridt

 

Branchestandard for regelmæssig varmepumpeservice

 Retningslinjer for kvalitetskontrol

Ønsker du mere viden kan du læse hele nyhedsbrevet her:ESS Nyhedsbrev 9 2023

Nyhedsbrev 8 2023

Indhold i dette Nyhedsbrev: 

Ny Varmepumpepulje åbner for ansøgninger i midten af september

12. september kan boligejere ansøge Energistyrelsens nye Varmepumpepulje  om tilskud til konvertering til en varmepumpe. Puljen skal bidrage til at fremme den grønne omstilling og gavne forsyningssikkerheden.

Ny direktør hos Elma Instruments A/S

Efter mere end 40 års dedikeret arbejde med måleinstrumenter hos Elma Instruments, træder grundlæggeren Lars Bendixen tilbage fra sin stilling som direktør. Han ser frem til at bruge mere tid på sin passion for golf, rejseeventyr og sin store kærlighed til fodboldklubben, Lyngby Boldklub.

 

Nye regler for ansættelsesbeviser

Den nye lov om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår betyder, at lønmodtagere får flere nye rettigheder og mindstevilkår den 1. juli 2023.

 

Sikkerhedsstyrelsen advarer: Det kan ende med en gaseksplosion

I 2023 har der indtil videre været 155 sager med manglende eller forkert afpropning af gasinstallationer, hvor gassen stille har kunnet sive ud. Heraf drejer 108 af sagerne sig om ulovligt udført arbejde, hvor vedkommende, der har taget gasinstallationen ned, ikke har haft autorisation til at gøre det.

 

De “nye” annoncehajer

Begrebet ”annoncehajer” blev kendt i 00’erne, da virksomheder for alvor begyndte at prioritere annoncering på internettet. Virksomhederne havde dog svært ved at værdiansætte de annoncer, de blev tilbudt, hvilket skabte særdeles gode vilkår for annoncesælgere, som målrettet gik efter at vildlede og bedrage. I den periode behandlede SMVdanmark et utal af sager om annoncehajer for vores medlemmer. På den baggrund blev SMVdanmark inddraget i straffesager mod en række annoncehajer, som resulterede i årelange fængselsdomme til bagmændene.

 

Branchestandard for regelmæssig varmepumpeservice

Retningslinjer for kvalitetskontrol

Ønsker du mere viden kan du læse hele nyhedsbrevet her:ESS Nyhedsbrev 8 2023

Få branche-nyheder direkte i din indbakke!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.